Löytöretkellä Baltian luonnossa

Lähde mukaan retkelle Baltiaan!

Anna naapurimaidemme kansallispuistojen yllättää, kävele pitkin asumattomia meren rantoja, nauti laajoista soista, jylhistä jokilaaksoista, aarnimetsistä ja lehdesniityistä. Kiipeä muinaisille linnavuorille ja korkeille kalkkikivitörmille, kurkista luoliin ja virkisty pyhän lähteen vedestä. Löydä metsään unohdettu Leninin pää, hylätty ydinohjustukikohta tai Neitsyt Marian kunniaksi järveen pystytetty risti- ja kynttilämeri. Suppaile erämaajärvillä ja melo tulvaniityillä tai aja autolla suoraan nuotiopaikalle, lintutornille tai esteettömän pitkospuupolun päähän – elämykset eivät lopu kesken.

Suunnitteletpa viikonloppua Viroon, kuukauden matkaa Baltiaan tai siirtymää Via Balticaa pitkin etelään, Löytöretkellä Baltian luonnossa -kirjan avulla löydät mielenkiintoisimmat luontokohteet juuri sinulle, pääset sisälle kohteiden historiaan ja opit luonnon ihmeistä. Omakohtaiset kokemukset, sadat valokuvat, koordinaatit ja tarkat kartat johdattavat lukijan suoraan keskelle Baltian monimuotoista luontoa.

Ensimmäinen suomalainen opaskirja, joka keskittyy Viron, Latvian ja Liettuan luontokohteiden esittelyyn. Sisältää myös kaikki Baltian kansallispuistot.

”Kodiksamia-kirjallisuuspalkintovoittaja vie suurelle seikkailulle lähimaiden luontokohteisiin – Kaarina Silmusen teos Löytöretkellä Baltian luonnossa vei raadin sydämen.”

Heli Laaksonen 6.12.2023

Löytöretkellä Baltian luonnossa – kirja ovh 38 €
Tekijät: Kaarina Silmunen, teksti ja kuvat, Hannu Silmunen, kartat
Tuotetunnus: ISBN 9789529420056
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen, lankasidottu
Koko: 170 x 240
Sivumäärä: 496
Ilmestymispäivä: syyskuu 2023
Kustantaja: Iloinen Gorgo

Kirjasta sanottua:

”On ollut urheaa lähteä kuvailemaan kerralla maantieteellisesti näin suurta aluetta – ja on huimaa, että se on onnistunut. Päämäärätietoisuutta, taitavuutta, tarkkaa katsetta ja myös järjestelykykyä on vaatinut, että kolmen maan keskeisimmät ja kummallisimmat luontoretkikohteet on saatu särmästi kansien väliin.”
Kodiksamia-palkinnon myöntäjä Heli Laaksonen, kirjailija ja luonto-ohjaaja

”Teosta selaillessa ensimmäiseksi tajuaa sen työmäärän, jota tällaisen aineiston kerääminen on vaatinut. Seuraavaksi lukijaan tarttuu se sama innostus ja löytämisen riemu, joka on kuljettanut Kaarina ja Hannu Silmusta pyöräillen, kävellen, meloen, suppaillen ja autoillen Viron, Latvian ja Liettuan luonto – ja kulttuurikohteesta toiseen, aina uutta janoten. Kaunis ja elävä kieli loihtii hienoja luontotunnelmia eri vuodenaikoina kuljettaen Suomen kotimaisemista poikkeaviin kohteisiin.”
Latu ja Polku lehdessä Raija Hentman, toimittaja ja tietokirjailija

”Kaarina Silmusen kirja Löytöretkellä Baltian luonnossa on todellinen aarrekarta Viron, Latvian ja Liettuan luontoretkikohteiden luokse. Kohteiden virta on vuolas. Monet kohde-esittelyt ovat melko napakoita, ja yhtä matkaa niiden kanssa virtaavat kuvat, joiden kuvatekstit koostuvat yksioikoisesti kohteiden nimistä. Lukukokemus on selkeä sekä tekstin että kuvien osalta, ja kirja on omiaan ruokkimaan naposteluvimmaa, jossa voi poimia tutkittavakseen kiinnostavalta kalskahtavia juttuja sieltä täältä. Samalla tulee antautuneeksi kuin huomaamattaan Baltian luontokohteiden virran vietäväksi. Huomaan kirjaa lukiessa ajattelevani välillä, että milloin olisi mahdollista lähteä reissuun ja kukahan hoitaisi kissaa sillä aikaa. Tulee sellainen olo, että tätä projektia on työstetty rauhassa ja pieteetillä, siten, että siihen
valikoituneet asiat, tiedot ja huomiot ovat hyvän harkinnan tuloksia.”
Retkipaikka.fi, Jonna Saari, retkeilytoimittaja

”Erinomainen opas Baltian retkipoluille, alueeseen on perehdytty todella kunnianhimoisen perusteellisesti.”
Retkilehdessä Petri Lehti, päätoimittaja

”Mitäpä jos lähtisi tutustumaan Viron, Latvian ja Liettuan luontoon – opaskirja tekee siitä nyt aiempaa helpompaa! Kaarina Silmusen Löytöretkellä Baltian luonnossa-kirja esittelee kattavasti Baltian luontokohteita ja kiinnostavia paikkoja.”
Caravan-lehti

Lukijapalautteita:

”Paras kirja Baltiassa matkaavalle!”

”Niin odotan ensi kesän seikkailuja kirjan innoittamiin kohteisiin!”

”Lämpöiset onnittelut! Olet palkinnon ansainnut, viemällä lukijat nojatuolimatkalle mielenkiintoisiin kohteisiin. Saamasi arvostelut voittoon oli mahtavat ja ansaitut. Olette tehneet ISON työn kartoittamalla Baltiaa, meille tavan matkailijoille. Löytöretket on nimensä veroinen, meille jää löydettäväksi teidän jalan/renkaan jäljet. Tässä kevään reissua odotellessa voimme jo matkata ajatuksissamme. Kiitos!”

”Kirja on hiljaisten haaveiden herättäjä!”

”Kirjasi olisi ihan Tietokirjallisuuden Finlandian arvoinen!”

”Tämähän on teos, jonka tulee löytyä jokaisen omasta kirjahyllystä!”

Lisätietoja löydät myös Facebook-sivustomme kautta:

Tilaa oma kirjasi täältä

Iloisen Gorgon matkaopaskirjat ja lehtijutut vievät lukijansa pääväyliltä syrjään ja näyttävät paikkoja, joiden olemassaolosta kaikki eivät tiedä. Kohteita, joiden päänäyttämönä on luonto itsessään ja ihmisen jäljet osana luontoa.

Yhden kirjan postimaksu on 6,50 €. Useamman kirjan postikulut painon mukaan. Kirjat toimitetaan pankkisiirtolomakkeen kera.

Olen kiinnostunut

5 + 15 =